در آینده نزدیک منطقه زاگرس بیابانی خواهد شد/ تغییر الگوی آتش سوزی ها در کشور

هادی کیادلیری رئیس انجمن جنگلبانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه روند کلی آتش‌سوزی جنگل‌ها در کشور دو برابر افزایش یافته است، گفت: بارندگی‌های امسال باعث شد علوفه زیادی در منطقه زاگرس رشد کند و در ماه‌های گرم سال این علوفه خشک شده و ریسک آتش‌سوزی بالاتر رود.

وی با اظهار نگرانی از تغییر الگوی آتش‌سوزی و  طول مدت آنها در دهه گذشته گفت: زمان‌بندی آتش‌سوزی‌ها نیز در این دهه تغییر کرده است.

رئیس انجمن جنگلبانی ایران اظهارداشت: اگر در دهه‌های پیشین در ماه‌های خاصی از سال آتش‌سوزی اتفاق می‌افتاد در حال حاضر ما در ماه‌های دیگر هم درگیر آتش‌سوزی هستیم.

وی ادامه داد: الگوی آتش‌سوزی در منطقه زاگرس بدین گونه بود که تنها در پاییز شاهد آتش‌سوزی بودیم اما این روند تغییر کرده است.

کیادلیری با بیان اینکه در دهه گذشته حدود ۱ یک دهم سلسیوس افزایش دما داشته‌ایم ابراز داشت: با این افزایش دما ۷۰ درصد بارندگی‌ها کاهش یافته و از طرفی هم عامل اشتعال تغییر کرده است.

 به عقیده وی در حال حاضر ۸۰ تا ۸۵ درصد از آتش‌سوزی‌ها از سوی عامل انسانی اتفاق می‌افتد.

کیادلیری در خصوص عمدی یا غیرعمدی بودن آتش‌سوزی جنگل‌ها اظهارداشت: اینکه آتش‌سوزی‌ها عمدی یا غیر عمدی باشد مهم نیست، آنچه مهم است این است که شرایط محیطی و اقلیمی کاملاً مهیا است.

وی در ادامه نبود ابزار و تجهیزات پیشگیری و پیش‌بینی را عامل گسترش آتش‌سوزی‌ها اعلام کرد.

به گفته رئیس انجمن جنگلبانی ایران، آن چیزی که مسئولان از شرایط اطفاء حریق در جنگل‌ها می‌گویند با آن چیزی که فعالان در این عرصه می‌بینند کاملاً متفاوت است،

این کارشناس تاکید کرد: عامل انسانی و افزایش ریسک آتش‌سوزی‌ها از سوی مردم را نمی‌شود کنترل کرد.

وی ادامه داد: آموزش‌های ما دراین زمینه ضعیف است اما باید توجه داشته باشیم در مناطقی مانند زاگرس، جنگل نشینان مردم فقیری هستند که با آتش زدن جنگل گاهی به کشت می‌پردازند.

کیادلیری عدم توجه دولت و صاحبان نفوذ و قدرت را عامل مهم دیگری در تخریب جنگلها دانست و گفت: روستا نشین فقیر وقتی جریان تخریب از سوی این عوامل قدرتمند را می‌بیند تصمیم می‌گیرد سهم خود را از جنگل برداشت کند.

وی در خصوص وضعیت جنگل‌های زاگرسی گفت: در مناطقی که گیاهان علفی رشد می‌کنند خطرات آتش‌سوزی بالا می‌رود و درختی که آلوده به آفات باشد امکان آتش‌سوزی را افزایش می‌دهد.

به عقیده وی جنگل‌های زاگرسی سالهاست از بین رفته‌اند چرا که اکوسیستم این منطقه  از بین رفته است.

کیادلیری افزود: من در زاگرس جنگلی نمی‌بینم چرا که جنگل شامل مجموعه عناصر حیات وحش و گیاه است بنابراین احیای این منطقه بسیار دشوار و هزینه‌های بالایی می‌طلبد.

کیادلیری پیش‌بینی کرد در آینده نزدیک منطقه زاگرس بیابانی خواهد شد.

رئیس انجمن جنگلبانی ایران با بیان اینکه در آینده جنگل‌های هیرکانی تبدیل به جنگل‌های زاگرسی خواهند شد، گفت: احیای جنگل‌های زاگرسی نمی‌توانیم امیدوار باشیم اما برای احیای جنگل‌های هیرکانی فرصت بسیار کوتاهی داریم.

وی افزود: مرگ و میر دسته جمعی در جنگل‌های شمال کشور شروع شده است.

به گفته کیادلیری با ادامه این شرایط تا ۳۰ سال آینده در شمال کشور جنگلی نخواهیم داشت چرا که آفاتی که ۲۰ سال پیش گریبانگیر این جنگل‌ها شده است هنوز مهار نشده‌اند.

۱۳۹۶/۰۵/۲۱

منبع فارس

حضور در نهمین نمایشگاه بین المللی مبلمان شهری، فضای سبز و خدمات شهری

20170408_123020s

نهمین نمایشگاه بین المللی مبلمان شهری، فضای سبز و خدمات شهری،۱۴ تا ۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان برگزار می‌گردد.
شرکت مصالح سبز آپادانا مقدم شما بازدیدکنندگان محترم را گرامی می‌دارد. وعده ما سالن میرداماد (سالن شماره ۲) از ساعت ۱۵ الی ۲۲

حضور در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل عمومی و خدمات شهری

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل عمومی و خدمات شهری،۶ تا ۹ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌گردد.
شرکت مصالح سبز آپادانا مقدم شما بازدیدکنندگان محترم را گرامی می‌دارد. وعده ما سالن ۱۲ از ساعت ۹ الی ۱۷

 

ایجاد جنگل های کوچک سبز و متراکم با تکنیک ژاپنی میاواکی

ترکمن، کارشناس ارشد مدیریت و مهندس مکانیک ؛ عضو هیات مدیره شرکت مصالح سبز است؛ وی نخستین بار از طرحی سخن گفت که در ایران کمتر آن را شدنی می دانند اما این طرح قرار است شهریور ماه امسال در بویین زهرا اجرا شود.
sagzabad-first-forest-8
ترکمن، کارشناس ارشد مدیریت و مهندس مکانیک ؛ عضو هیات مدیره شرکت مصالح سبز است؛ وی نخستین بار از طرحی سخن گفت که در ایران کمتر آن را شدنی می دانند اما این طرح قرار است شهریور ماه امسال در بویین زهرا اجرا شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ ترکمن در یادداشتی درباره این طرح توضیحاتی را ارایه کرده است ؛ متن این یادادشت بدین شرح است؛ «برای اولین بار در ایران فضای سبز متراکم (جنگل کوچک) با تکنیک ژاپنی میاواکی اجرا می‌شود. این طرح می تواند حتی در حیاط خانه ها و یا فضای سبز شهرک‌های مسکونی و یا حتی در حاشیه خیابان ها و اتوبان ها اجرا شود. تا کنون این طرح در کشور های ژاپن، چین، کنیا، امریکا، مالزی، برزیل، هند، تایلند، عمان، عربستان، و هاوائی انجام شده است.
احداث این جنگل حتی در یکصد متر مربع زمین با ویژگی های یک جنگل انبوه ، ایجاد این نوع جنگل ها در زمین های بد آب و هوا و غیر حاصلخیز از جمله مزایای اجرای این طرح است؛ در این روش درخت ها ده برابر روش های معمول رشد می کنند و ظرف ده سال درختانی صد ساله ببار می آیند. این جنگل ها سی برابر متراکم تر از جنگلهای معمول است و به همین نسبت ۳۰برابر غبار هوا و ذرات معلق هوا را جذب می کنند؛ این جنگل ها ؛سی برابر بیشتر از استفاده از چمن برای درختکاری؛ اکسیژن دهی دارند و موجب تعدیل دمای هوای محیط می شوند.
در این روش ؛ سی برابر کمتر از روش استفاده از چمن برای درختکاری، آب مصرف می شود و پس از سی ماه؛ دیگر نیاز به آبیاری و نگهداری از این جنگل ها وجود ندارد؛ این طرح صد در صد ارگانیک است و از آفت کش ها در این روش استفاده نمی شود.